www.strafpleiter.org

Verdacht. En nu?

MR. R.F. NELISSE
     

Welkom bij strafpleiter.org

 

Verdacht. En nu?


Hoe werkt het?

 

Kosten

 

Vragen


Contact en route

 

In het nieuws

Als er is besloten om u te vervolgen, krijgt u te maken met een machtig instituut: het Openbaar Ministerie, afgekort 'OM'.
Het OM kan u in voorarrest nemen, bepalen waar u gedetineerd wordt (dat kan ver van huis zijn) en u beperkingen opleggen, zodat u met niemand anders dan uw advocaat contact mag hebben. Daarnaast mag het OM alle getuigen horen die zij maar wil, alle deskundigen inschakelen die zij maar wil, bepalen in welk tempo zij werkt, enzovoorts.

Tegenover de mankracht en machtsmiddelen die het OM tegen u in stelling kan brengen, kunt u welgeteld twee mensen stellen, te weten uzelf en uw advocaat.
Nu zult u zelf waarschijnlijk te zeer onder de indruk zijn van hetgeen u overkomt, vooral als u voor de eerste keer met justitie in aanraking komt. Veel zal daarom afhangen van de inzichten en inspanningen van uw raadsman. De raadsman dient namelijk voor u na te denken en het woord te voeren. Dat doet hij bij de voorgeleiding aan de rechter-commissaris, op de raadkamerzittingen waarbij uw voorarrest (indien van toepassing) aan de orde komt en uiteraard op de terechtzitting.

Maar niet minder belangrijk is een goede informatieverstrekking aan u als cliƫnt. Alsook het uitstippelen van uw verdediging: waar moet het accent op liggen, welke getuigen moeten er worden gehoord en welke andere onderzoekshandelingen zijn er nodig om uw zaak sterker te maken?

Advocatenpraktijk Nelisse heeft in de loop der jaren veel ervaring opgebouwd met strafzaken. Een zorgvuldige, creatieve tactiek, gebaseerd op gedegen dossierkennis, is daarbij altijd het vertrekpunt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
     


copyright - Rob Nelisse